Giriş Tarihi: 05 Haziran 2017

Bursa Organize Sanayi Bölgesi (Bursa OSB) ve Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (BOSİAD) birlikte düzenlediği iftar, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Podyum Davet’teki iftar programına, Vali yardımcıları İbrahim Avcı ve Yunus Fatih Kadiroğlu, AK Parti Bursa Millletvekili Hüseyin Şahin, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş, İl Müftüsü İzani Turan, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, işadamları ve basın mensupları katıldı.

Programda konuşan Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, birlik beraberlik mesajları verdi. Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nin bu yıl kuruluşunun 56. yılına ulaştığını belirten Durmaz, “Nüfusu bakımından ülkemizin 4.büyük kenti olan Bursamız, aynı zamanda ülkemizin sanayi, üretim ve ihracat üssü konumundadır. Şehrimizin bu konuma ulaşmasında sanayi bölgemizin çok özel bir yeri olduğu da gerçektir. Nitekim ülkemizde bizimle başlayan OSB uygulaması günümüzde 300’e ulaşmıştır. Demek ki ilk olarak doğru örnek olmuşuz, olmaya da devam ediyoruz” dedi.

Bölgenin bugünlere gelmesinde emekleri olanları rahmet ve saygı ile anan Durmaz, Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diledi.

KREŞ MÜJDESİ

BOSİAD Başkanı Abdullah Bayrak da, Ramazan’ın başta İslam alemi olmak üzere tüm dünyaya huzur ve barış getirmesi dileğinde bulunarak, BOSİAD’ın faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Kadının istihdama katılımını artırmak amacıyla Bursa OSB’nin arsasını tahsis edeceği kreş için BUİKAD ile güçlerini birleştirdiklerine vurgu yapan Başkan Bayrak, oluşturdukları çalışma grubu ile özel eğitim markaları ile görüşmelere başladıklarını anlattı. “Grubun çalışması olumlu sonuçlanırsa Bursa OSB kreşi özel bir eğitim markası altında işletilen Türkiye’deki ilk OSB kreşi olacak. İnşallah en kısa zamanda bu kreşi Bursa OSB’ye kazandıracağız” diyen Bayrak, sanayi-üniversite işbirliği konusuna da değindi. Bayrak, şöyle devam etti;

“Bursa Teknik Üniversitesi ile önemli bir işbirliğinin temellerini attık. Birlikte Bursa’ya değer katacak projeler gerçekleştireceğiz. Bursa OSB’de faaliyet gösteren firmalardan bir çalışma grubu oluşturup BTÜ’den uzman akademisyenler ile ayda 1 kez AR-GE Proje Çalıştayı yapmayı planlıyoruz. Yine protokol çerçevesinde firmalara stajyer yerleştirme ve başarılı mezunlara referans verilmesi konusunda işbirliği yapacağız. Akademisyenler ile firma yöneticileri arasındaki iletişimi geliştirmek, danışmanlık, ortak proje, akademik çalışmanın uygulamaya dönüştürülmesi, BTÜ test ve laboratuvar imkânlarının firmalara tanıtılması çalışması da planlamalarımız arasında.”

“Rotamız; iş dünyası için değer üretmek, önceki yönetimlerde olduğu gibi geleceğe bırakacağımız projelerin temellerini atmak” diye konuşan BOSİAD Başkanı Abdullah Bayrak, iftara katılan tüm davetlilere teşekkür etti.

 
Bursa OSB ve BOSİAD’dan geleneksel iftar 04 Haziran 2017
Bursa OSB ve BOSİAD’dan geleneksel iftar 04 Haziran 2017
Bursa OSB ve BOSİAD’dan geleneksel iftar 04 Haziran 2017
Bursa OSB ve BOSİAD’dan geleneksel iftar 04 Haziran 2017
Bursa Çevre Merkezi
Tekstil Kümesi

Ekonomik Veriler

Ekonomik Veriler

Tanıtım Filmi

Tanıtım Filmi

BOSB Foto Galeri

BOSB Foto Galeri